Sastojci:
- 600g brašna
- kašika soli
- 6 kašika ulja
- 300-350 ml mlake vode
Nadev:
Ja sam jednu jufku filovala sa 300g sira,i jednim jajetom,a drugu sa 250g mlevenog mesa,malo kisele vode i jednim jajetom.
Priprema:
Brašno i so izmešati,napraviti udubljenje u sredini,pa sipati polovinu vode i ulje,zamesiti testo uz postepeno dodavanje vode,treba da bude mekano ali da se ne lepi za ruke. Podeliti testo na sve jufke,svaki jufku mesiti oko 10 minuta da bi testo bilo elastičnije,namazati uljem i ostaviti da odstoji minimum sat ipo vremena. Stoljnjak pobrašniti ,staviti jufku i rastanjiti oklahijom sto je više moguće,zatim nastaviti razvlačenje rukama. Posuti ulje po kori,staviti nadev po želji i zarolati. Prebaciti u pleh obložen pek papirom,jos malo premazati uljem i peći u zagrejanoj rerni dok fino ne porumeni,oko 40-tak minuta.



Najnoviji komentari