Sastojci:
- oko 500g brašna
- 250ml mlake vode
- pola kocke kvasca
- 4 kašike šećera
- prstohvat soli
- 3 kašike ulja
- kora narandze (po želji)
Priprema:
U mlakoj vodi rastopiti kvasac sa jednom kašikom brašna i jednom kašikom šećera,i ostaviti da proradi. U vanglu sipati brašno ne svo,dodati so,izmešati. Napraviti udibljenje u sredini,dodati nadoslšao kvasac,ulje i narendanu koricu pomorandže. Umesiti glatko testo,postepeno dodavajući brašno. Testo treba da bude mekano ali da se ne lepi za ruke. Ostaviti testo da se udvostruči. Prebaciti na pobrašnjenu radnu površinu,rastanjiti na debljinu od pola cm,vaditi krofne. Ostaviti ih da odstoje jos 15tak minuta da još malo nadodju. Pržiti u dubljem ulju,tako što gornja strana ide u ulje. Pržiti dok ne porumene. Uvaljati u prah šećer.



Najnoviji komentari