0

Ruske kape

Share

Sastojci:

Kora:

  • 6 jaja
  • 200g šećera
  • 100g brašna
  • 40g kakaa
  • 1 prašak za pecivo
  • 50ml vode

Fil:

  • 500ml mleka
  • 150g brašna
  • kesica vanil šećera
  • 120g šećera
  • 250 margarina sa maslacem

Kokos za valjanje

100g čokolade i kašike ulja za glazuru

Priprema:

Umutiti cela jaja,kad su jaja na pola mućena dodati postepeno šećer i mutiti sve dok smesa ne postane beličasta i penasta. Dodati vodu.  Pomešati brašno,prašak za pecivo i kakao ,prosejati u smesu,i nežno umešati. Obložiti pleh od rerne peki papirom,i peći na 180c ,15minuta. Voditi računa da se kora ne presuši kako se ne bi rasturala kod vadjena kalupa.

Polovinu mleka,pomešati sa šećerom i vailom,i staviti da se postepeno zagreva. Mleko ne sme da bude vrelo kako se brašno ne bi zgrudvalo. U drugu polovinu mleka razmutiti brašno,da nema grudvica. Sipati u zagrejano mleko i brzo mutiti. Fil je gotov kada se zgusne. Ohladiti. Dodati magarin sobne temperature  u hladan fil i mutiti mikserom da se dobije glatka smesa. Filovati kape. Ostatak fila iskoristiti za premazivanje kada kako bi se kokos zalepio. Čokoladu otopiti i preliti.

Koru koja je ostala,smrviti,dodati preostai fil i formirati kuglice. Valjati ih u kokos.