Sastojci za testo:
- 500gr brašna
- 300ml vode
- 1 kašika soli
- 1 kašika ulja
Sastojci za nadev:
- 300gr sira
- 2-3 jajeta (u zavisnosti od veličine jaja)
Priprema:
U brašno dodati so i ulje, izmešati pa postepeno dodavati vodu da se dobije fino glatko testo. Ostaviti 20 minuta u kesi pa podeliti na dve jufke. Premazati ih uljem, umotati u providnu foliju (ili u kesu ako nemate foliju), i ostaviti najmanje jedan sat na toplom mestu. Što duže testo stoji, lakše se razvlači.
Prebaciti na pobrašnjenu površinu. Najbolje razvijati na stoljnjaku.
Prvo razvući rukama, rastanjiti oklagijom, premaziti uljem i ostaviti da odstoji još 10-ak minuta, radi lakšeg razvlačenja. Testo vući od sredine ka krajevima. Staviti nadev i urolati. Premazati uljem i peći dok fino ne porumeni.
Prekriti krpom ukoliko želite da pita bude mekana.



Najnoviji komentari