Sastojci:
- 500ml mleka
- kocka kvasca
- 2 kašike šećera
- 3 žumanca
- 2 cela jaja
- kora limuna i sok
- 60g putera
- so u prste
- brašno oko 1kg
Šećer u prahu sa vanilom za posipanje
Priprema:
Pola litra mlakog mleka zamesiti sa kvascem,malo soli i šećera. Kada to naraste,dodati puter,2 cela jaja,3 žumanca,koru i sok od limuna. Sve lepo sjediniti pa dodati brašno po potrebi.Sve vreme mesiti varjačom. Mesiti da testo bude srednje tvrdo,dok se ne pojave mehuri. Tako umućeno sipati na pobrašnjenu podlogu,i ostaviti da odstoji 30minuta. Rastanjiti testo,vaditi većom čašom kolutove,a manjom vaditi sredinu. Ostaviti kolutiće da odstoje još 10 minuta,pa pržiti na vrelom ulju. Valjati u prah šećer i vanilu. Po želji preliti čokoladom.
Napomena: ovo testo možete koristiti i za pravljenje štrudle



Najnoviji komentari