0

Integralni keks

Share

Sastojci:

  • 240g integralnog brašna
  • 200g ražanih pahuljica (mlevenih)
  • 8 kašika smeđeg šećera
  • 2 vanil šećera
  • 2 praška za pecivo
  • 2 kašičice meda
  • 250g putera
  • 6 kašika vruće vode (sa česme)
  • 3 štangle čokolade za mešanje
  • oko 50g ovsenih pahuljica
  • oko 50g suvog grožđa

Puter otopiti,dodati vodu,šećer,vanilu i med. Sve lepo izmešati. pahuljice samleti na vodenici za mak ili u blenderu. Dodati u smesu i sve lepo sjediniti. Prašak za pecivo pomešati sa brašnom,pa postepeno dodavati. Oblikovati testo,umotati u providnu foliju i ostaviti oko pola sata u frizideru.

Radnu površinu  posuti belim brašnom,i malo pobrašniti odozgo kako se ne bi lepilo za oklagiju. Rastanjiti na oko 2mm. Testo treba da bude tanko jer naraste tokom pečenja. Vaditi kekse časom. Dodati seckanu čokoladu,ovsene pahuljice i suvo grožđe. Keks ređati u pleh obložen pek papirom.