Sastojci:

- brašno oko 700g (meko)
- dve kafene kašičice šećera
- dve kafene kašičice soli
- 20g svezeg kvasca
- 250ml mleka
- 250ml jogurta
- margarin 100-125g
- jedno jaje (za premazivanje)
- susam,kim (za posipanje)
U dublju posudu sipati brašno,ne svih 700g,pa napraviti udubljenje,izmrviti kvasac,sipati šećer,dodati mlako mleko i ostaviti da kvasac nadodje,ne mesajući. U nadošao kvasac dodati so,zatim jogurt i dobro sjediniti sastojke . Na pobrašnjenoj podlozi mesiti testo,dodavajući brašno ako je potrebno,testo treba da bude meko ali da se ne lepi za ruke.

Zatim dublju posudu namazati uljem,pa prebaciti testo, i malo namazati testo uljem. Ostaviti na toplom da narasta jedan sat.

Nadošlo testo premesiti još jednom i podeliti na,dve veće(za spoljne latice),dve srednje(za unutrašnje latice) i jednu manju jufku (za tučak).

Pleh namazati margarinom,pobrašniti kako se ne bi testo zalepilo,pa višak brašna otresti.
Korak 1: (Spoljne latice)
Razvući jufke,pa na jednu namazati margarin,i preklopiti drugom (sl.1,1a). Razvući i prebaciti u pleh (sl.2). Sada pravimo latice , podeliti testo na 8 trouglova (sl.3),ali ne seći do samog kraja ,polako prebaciti trouglove na gore (sl.4),tako uraditi i ostale (sl.5).

Korak 2: (Unutrašnje latice)
Isti postupak ponoviti kao za veće latice. Prebaciti u pleh pa iseći na 8 trouglića,tako da manja latica bude izmedju dve veće (sl.6).

Korak 3: (tučak)
Vrlo malo rastanjiti jufku,i staviti u sredinu.

Ostaviti da jos malo nakisne. Premazati celim jajetom. Latice posuti susamom,a tučak kimom.

Peći dok ne porumeni.




Najnoviji komentari