Sastojci:

- oko 500g brašna
- 250ml vode
- kafena kašičica soli
- pola kafene kašičice šećera
- 20g kvasca
- 4 srednja krompira
- glavica crnog luka
- biber
Kvasac rastopiti u mlakoj vodi sa šećerom, sa malo brašna, i ostaviti da proradi. Dodati so, i postepeno dodavati brašno. Toliko da se testo ne lepi za ruke a da bude mekano. Umesiti glatko testo, nauljiti posudu, prebaciti testo i ostaviti da naraste.


Za to vreme oguliti kompir,izrendati,posoliti i ostaviti da malo odstoji. Luk sitno iseckati,i propržiti na ulju. Dodati oceđen krompir i još malo dinstati.

Naraslo testo ,pobrašniti pa premesiti još jednom.



Podeliti testo na 6 jufkica,i ostaviti da još malo narastu.


Zatim svaku jufku razvući u krug, staviti čašu na sredinu i iseći „latice“. Svaku laticu namazati uljem i preklapati. Spojiti po 3 jufke i ostaviti da nadođu još malo.









Podlogu na kojoj ćete razvijati kore namazati uljem i pobrašniti kako se kora ne bi lepila. Razviti tanku koru, ali da se ne cepa. Staviti fil, preklopiti malo ivice, zamotati, iseći rolnu na pola pa malo razvući.





Prebaciti u pleh obložen pek papirom. Pitu premazati uljem. Ostaviti na kratko da još malo naraste,taman dok se rerna zagreje. Peći dok ne porumeni.

Ukoliko želite da pita bude mekana, vruću pitu namazite uljem i ostavite da odstoji prekrivena krpom. Kada ulje upije, poprskati hladnom vodom, prekriti i ostaviti da se prohladi.



Najnoviji komentari