Potrebni sastojci:

- 3 jaja
- 200g kristal šećera
- 250g brašna (mekog)
- 1 vanil šećer
- 1 prašak za pecivo
- 200 ml jogurta
- 200 ml ulja
- 50g crne čokolade
- 50g suvog grožđa
- 1 kafena kašičica ruma
- Šećer u prahu za posipanje
Korak 1:
Jaja penasto umutiti sa kristal šećerom i vanil šećerom.Zatim dodati ulje i jogurt,sve vreme mutiti lagano.Polako dodavati brašno i mutiti,kako se ne bi stvorile grudvice.Suvo grožđe natopiti rumom,pa umešati u smesu.





Korak 2:
Kalup namazati omekšalim margarinom,i posuti brašnom,kako se kolač ne bi zalepio. Višak brašna otresti.
Za to vreme otopiti čokoladu na pari,sa vrlo malo ulja.


Korak 3:
Sipati testo u kalup kao na slici,ne do samog vrha,kako ne bi izaslo iz kalupa tokom pečenja.Sipati otopljenu čokoladu,pa nežno umešati u testo.



Peći u zagrejanoj rerni dok ne porumeni.
Gotov kolač ostaviti da se prohladi,pa nežno odvojiti od ivica kalupa. Posuti šećerom u prahu.


Ovaj kolač je idealan za služenje uz crnu kafu.
Prijatno!



Najnoviji komentari