0

Kuglof sa rumom

Share

Potrebni sastojci:

  • 3 jaja
  • 200g kristal šećera
  • 250g brašna (mekog)
  • 1 vanil šećer
  • 1 prašak za pecivo
  • 200 ml jogurta
  • 200 ml ulja
  • 50g crne čokolade
  • 50g suvog grožđa
  • 1 kafena kašičica ruma
  • Šećer u prahu za posipanje


Korak 1:

Jaja penasto umutiti sa kristal šećerom i vanil šećerom.Zatim dodati ulje i jogurt,sve vreme mutiti lagano.Polako dodavati brašno i mutiti,kako se ne bi stvorile grudvice.Suvo grožđe natopiti rumom,pa umešati u smesu.


Korak 2:

Kalup namazati omekšalim margarinom,i posuti brašnom,kako se kolač ne bi zalepio. Višak brašna otresti.

Za to vreme otopiti čokoladu na pari,sa vrlo malo ulja.


Korak 3:

Sipati testo u kalup kao na slici,ne do samog vrha,kako  ne bi izaslo iz kalupa tokom pečenja.Sipati otopljenu čokoladu,pa nežno umešati u testo.

Peći u zagrejanoj rerni dok ne porumeni.

Gotov kolač ostaviti da se prohladi,pa nežno odvojiti od ivica kalupa. Posuti šećerom u prahu.

Ovaj kolač je idealan za služenje uz crnu kafu.

Prijatno!